Zigzag knopen met scoubidou 

Om een zig zag patroon te krijgen, moet je met de ronde knoop de Scoubidou touwtjes knopen. In principe kan je een zigzag maken met 2 touwtjes van Scoubidou  maar ook met meerdere Scoubidou touwtjes, de techniek blijft gelijk.<
Je knoopt eerst met de ronde knooptechniek de 2 Scoubidou touwtjes. Je maakt bv. acht knopen rond. (aantal kun je zelf bepalen).

Nu willen we het zigzag patroon toevoegen. Dit doen we door de andere kant op te knopen. Het is niet moeilijk, het is even opletten, kijk hiervoor goed naar onderstaande schema’s of foto’s.

De eerste knoop die je na de ronde knoop doet, is eigenlijk nog een rechte knoop. en dan kun je de onderstaande stappen volgen.
Leg het zwarte touwtje 1 van Scoubidou diagonaal omhoog, zodat touwtje 1 links van het zwarte touwtje 2 komt te liggen. Het zwarte touwtje 2 leg je diagonaal omlaag, zodat touwtje 2 rechts van touwtje 1 komt te liggen.
Haal nu het gele touwtje 3 van Scoubidou over het zwarte touwtje 2 door de lus van het zwarte touwtje 1. Het gele touwtje 4 moet over het zwarte touwtje 1 door de lus van het zwarte touwtje 2.

Nu heb je de andere kant opgeknoopt, maak nog een paar knopen om het effect goed te zien.

Schema 1

Schema 2

Schema 3

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Zigzag met 3 touwtjes van Scoubidou of meer

Voor een echt mooi zigzag effect knoop je met 3 touwtjes van Scoubidou (dan heb je 6 uiteindes). Zie de foto’s hiernaast.

Hoe je de zigzag knoop moet maken, kun je zien door goed naar de schema’s te kijken!!

Ook hier moet je eerst een rechte knoop maken om vervolgens met de schema’s van de zigzag knoop verder te kunnen knopen. Met 4 of meer touwtjes van Scoubidou gaat op dezelfde manier als met 3 touwtjes van Scoubidou.

Schema 1

Schema 2

Schema 3