Begin met knoop/lus

Je knoopt een Scoubidou touwtje met een platte knoop om een pen of potlood. (zie foto 1) Dan doe je een Scoubidou touwtje onder de knoop door (zie foto2)
En nu maak je desgewenst een rechte of ronde knoop. Het resultaat zie je op foto 3.

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Knopen met meer dan 2 Scoubidou touwtjes bv met 3, 4, 5 , 6, of meer leg je eerst platte knoop om een potlood met een Scoubidou touwtje, (zie foto’s hieronder) vervolgens leg je de andere Scoubidou touwtjesop de platte knoop en maakt nog een platte knooover de Scoubidou touwtjes en begint vervolgens met knopen via de door jouw gekozen techniek. (op de foto’s zie je met 8 touwtjes)

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Let op met 3 Scoubidou touwtjes heb je dan dus 6 uiteindes, met 5 Scoubidou touwtjes heb je dan dus 10 uiteindes (omdat je het midden neemt van de Scoubidou touwtjes) etc…

Begin zonder lus

Begin zonder lus met 2 Scoubidou touwtjes. Je legt de Scoubidou touwtjes kruislings op elkaar. Knoop nu een halve knoop met het ene touwtje om het andere touwtje. En je kunt beginnen met knopen.

Aan elkaar geknoopt

e neemt 4 Scoubidou touwtjes en legt er een knoop in en begint vervolgens met knopen. Voor armbandjes knoop je de Scoubidou touwtjes op de gewenste lengte en haalt de beginknoop er weer uit. Vervolgens knoop je de beide uiteindes strak aan elkaar vast, zodat er een armbandje ontstaat. Dit doe je ook met de overige Scoubidou touwtjes. Dan knip je de uiteindes van de Scoubidou touwtjes kort af.
Om hem om te doen, kun je de Scoubidou touwtjes gewoon wat uittrekken, ze zijn enigszins elastisch.

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Voor een ketting, leg je de knoop in het midden van de Scoubidou touwtjes en maakt 2 of 3 knopen, dan kun je de grote knoop er weer uithalen en zo kun je dan twee kanten opknopen. Dit is handig als je bijvoorbeeld met een midden kraal wilt werken en weet je zeker dat je aan beide kanten evenveel ruimte overhoudt.