Knooptechniek Recht met 4 touwtjes

Om te zien hoe je moet beginnen met een lus of zonder lus, klik hier om de uitleg te zien

Schema 1

Schema 2

Schema 3

Stap 1
Je maakt een lus van de twee tegenoverliggende, in dit geval de groene Scoubidou touwtjes.
Met touwtje 1 maak je een lus beneden, met touwtje 2 maak je een lus naar boven. (zie schema 2)

Stap 2
Met het rode touwtje 4 ga je over de uiteinde van het groene touwtje 2 door de groene lus 4. Met het rode touwtje 3 ga je over de uiteinde van het groene touwtje no 1 door de lus van het groene touwtje 2.

Stap 3
Nu de draden gelijkmatig aantrekken en er ontstaat een vierkant

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Foto 5

Stap 4
Nu maak je met het groene touwtje 1 een lus omhoog, en met het groene touwtje 2 een lus naar beneden. Met het rode touwtje 3 ga je over het groene touwtje 2 en door de lus van het groene touwtje 1. Met het rode touwtje 4 ga je over het groene touwtje 1 en door de lus van het groene touwtje 2. Zie schema 4. Herhaal hierna weer stappen 1 tot en met 4, tot je de scoubidou lang genoeg vindt.

Schema 4

Foto resultaat