Draad toevoegen/ verlengen

 

Soms is een Scoubidou tijdens het knopen te kort en kun je niet verder, hieronder vind je de techniek hoe je een Scoubidou kunt toevoegen of kunt verlengen tijdens het knopen.

In de hanger die je links ziet, beginnen we met 2 Scoubidou touwtjes (4 uiteindes) en gaan we langzaam naar 6 Scoubidou touwtjes (12 uiteindes) en dan weer terug naar 2 Scoubidou touwtjes.

Het Begin
Je begint met eenScoubidou met een lus  Je maakt een knoop maar trekt die niet strak aan (foto 1). Schuif onder deze knoop het touwtje dat je wilt toevoegen.(foto 2) Trek vervolgens de knoop strak aan. Nu is het touwtje toegevoegd.(foto 3) Zorg dat je bij de volgende knoop de lusjes weer om en om legt. (foto 4)

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Verlengen
Het touwtje dat naar links en rechts gaat is met een brede hanger sneller op en dan zul je moeten verlengen. Doet dit op dezelfde manier als hierboven beschreven. Maak een knoop en trek die niet te strak aan en schuif hieronder het nieuwe touwtje. En trek de knoop strak aan. Je kunt ook eerst het nieuwe touwtje erop leggen en de lussen over het nieuwe touwtje heen maken.
Bij de volgende knoop steek je EN het oude en het nieuwe touwtje door de lussen (zie foto 5), zo onstaat er geen lelijke plek in je werkje. Trek de knoop strak aan en knip het oude touwtje kort af.

Om nu weer terug te gaan minderen we touwtjes. Dit doe je door 2 knopen strak aan te trekken en het gewenste touwtje kort af te knippen. Herhaal dit om de paar knopen tot je weer 4 uiteindes hebt gekregen.

Trek de laatste 2 knopen strak aan en knip de uiteindes kort af en hanger is af!