Kumihimo met 8 draden en kralen

 

Om deze mooie armband te vlechten, maken we gewoon de basispatroon met 8 touwtjes, Zorg dat de touwtjes “K” dubbel zo lang zijn, zodat er ruimte is om de kralen aan te hangen. (markeer deze touwtjes eventueel met een plakbandje of een knoop)

Je begint met de touwtjes op te spannen zoals op schema 1, kijk dan naar de schema’s om het patroon te vlechten. Herhaal schema 1 en 2 totdat je koordje ongeveer 4 a 5 cm is geworden, nu gaan we de kralen toevoegen. Doe dit telkens als de lange touwtjes op de plaats van schema 1 zitten. (dit is elke 5e keer ) Dan voeg je op beide touwtjes een kraal toe en vlecht je opnieuw rond, tot de touwtjes weer op dezelfde plaats zitten en je weer een kraal toevoegt. Op deze manier krijg je een mooie verdeling van de kralen. Als je kralen hebt toegevoegd, moet je voorzichtig de volgende touwtjes vlechten en zorgen dat de kralen vast gevlochten worden. Voeg zoveel kralen toe als je mooi vindt en eindig dan weer met 4-5 cm gewoon kumihimo vlechten tot je armband lang genoeg is.