Vlag voor Koningsdag knopen

Nodig: 5 touwtjes van Scoubidou: 1 rood, 1 wit, 1 blauw en 2 bruine en 10 cm oranje lint.

De vlaggestok

Je begint met twee bruine scoubidou touwtjes met een lus. Daarna knoop je ongeveer 8 cm rechte knopen. Trek de laatste twee knopen wat strakker aan en knip de uiteindes kort af. Dit is de vlaggenstok!

De vlag

Nu knippen we het rode touwtje van Scoubidou in twee gelijke stukken. Leg het rode touwtje van Scoubidou om de vlaggestok (net onder de lus) en maak een platte knoop. (zie foto 1)

Schuif dan het andere rode touwtje van Scoubidou onder de platte knoop door. (zie foto 2).

Knoop nu recht ongeveer 3,5 cm. Trek de laatste twee knopen wat strakker aan en knip de uiteindes kort af.

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Foto 5

Knip nu het witte touwtje van Scoubidou in twee gelijke stukken en knoop deze op dezelfde manier als de rode touwtjes van Scoubidou, direct onder het rode gedeelte van de vlag (zie foto 3).
Knip nu het blauwe touwtje van Scoubidou in twee gelijke stukken en knoop deze op dezelfde manier als de rode en witte touwtjes van Scoubidou, direct onder het witte gedeelte van de vlag (zie foto 4).
Op foto 5 zie je hoe het er van opzij uitziet.

 

De vlag is nu bijna klaar. Met een drupje lijm hebben we het rode gedeelte, het witte gedeelte en het blauwe gedeelte aan elkaar vastgelijmd.

De wimpels
Hiervoor gebruiken we oranje lint (4mm breed). Het lint knoop je net onder de lus om de vlaggestok, knip het lint schuin af op de gewenste lengte.

Nu is de Koningsdag vlag met wimpels klaar!!