Twee Scoubidous samenvoegen

Techniek 1 : Lusverbinding (simpel voor de beginnende knoper)

Knoop met een halve knoop een Scoubidou om je werkje, trek niet te strak aan en schuif onder de halve knoop een Scoubidou touwtje door. Trek nu wat strakker aan en met de 2 nieuwe touwtjes kan je verder knopen. (zie foto hiernaast)

Techniek 2 : Kruis knopen (voor de gevorderde knoper)
Bij Techniek 2 verweef je de 2 knoopwerkjes door elkaar heen .

Je begint met 2 knoopwerkjes(zie foto 1) en die leg je tegen elkaar aan (zie foto 2)Dan neem je van het gele knoopwerkjes de meest links draad en legt hem over het oranje knoopwerkje. Nu maak je met het oranje knoopwerkje een gewone rechte knoop over de gele draad heen. Strak aantrekken. (zie foto 3)

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Nu pakken we de bovenste gele draad (zie foto 4) en leggen die ook weer over het oranje knoopwerkje en maken weer een rechte knoop met de oranje Scoubidou touwtjes over het gele Scoubidou touwtje (zie foto 5).
Vervolgens doen we hetzelfde met het onderste gele Scoubidou touwtje, die leggen we over het oranje knoopwerkje (zie foto 6) en maken weer met de oranje Scoubidou touwtjes een rechte knoop (zie foto 7)

Foto 4

Foto 5

Foto 6

Foto 7

Hetzelfde doen we ook met de laatste gele draad de meest rechtse (zie foto 8 helaas is deze foto niet zo scherp, maar het idee is hetzelfde als met de voorgaande draden) die leggen we over de oranje knoopwerkje en maken een rechte knoop met de oranje Scoubidou touwtjes.

Op foto 9 en 10 kun je het resultaat tot hier zien.

Vervolgens knoop je het oranje knoopwerkje tot de gewenste lengte! (zie foto 11)

Foto 8

Foto 9

Foto 10

Foto 11

Nu ga je met de gele Scoubidou touwtjes verder knopen. Ze steken nu door het oranje knoopwerkje heen (zie foto 12)
Maak nu een rechte knoope met de gele Scoubidou touwtjes (zie foto 13) en ga hiermee door tot de gewenste lengte.

Zie de knoopwerkjes zijn op een mooie manier met elkaar samengevoegd (zie foto 14)

Foto 12

Foto 13

Foto 14