Scoubidou recht knopen met 6

Met 3 Scoubidou touwtjes (6 uiteindes ) recht geknoopt krijg je een mooi recht geknoopt werkje.

Met 6 uiteindes knopen moet je zorgen dat je de Scoubidou touwtjes mooi op volgorde vasthoudt en het schema goed volgt! Kijk goed naar het schema en foto’s om te zien wat de bedoeling is.

Bij recht knopen blijven touwtjes altijd op hun plaats en gaan ze altijd recht naar boven of recht naar beneden. Ook naar links en rechts, blijven ze op hun plaats!!

Schema 1

Schema 2

Schema 3

Stap 1
Je kunt beginnen zonder knoop of met een lus. 

Stap 2
Je maakt lussen van de 4 tegenoverliggende, in dit geval de lichtgroene en lichtgroene Scoubidou touwtjes.
Met het lichtgroene touwtje 1 maak je een lus recht naar boven. Met het lichtgroene touwtje 2 maak je een lus recht naar beneden (dit is net als de rechte knoop met 4 uiteindes.)

Stap 3
Nu ga je verder met de gele touwtjes van Scoubidou. Met het gele touwtjes 3 maak je een lus recht naar boven. Met het gele touwtje 4 maak je een lus recht naar beneden. (zie schema 2)

Stap 4
Vervolgens haal je het donkergroene touwtje 5 over de lichtgroene uiteinde van touwtje 1 en door de lichtgroene lus van 2. Dan gaat het donkergroene touwtje 5 over de gele uiteinde van touwjte 3 en dan door de lus van het gele touwtje 4.
Met het donkergroene touwtje 6 gaan we over de uiteinde van het gele touwtje 4, door de gele lus van touwtje 3. Dan gaat het donkergroene touwtje 6 over de uiteinde van het lichtgroene touwtje 2 en dan door de lichtgroene lus van touwtje 1. (zie schema 3)

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Foto 5

Foto 6

Stap 5
Knoop nu door op dezelfde manier en er ontstaat een mooie rechtgeknoopt werkje van 6 uiteindes van Scoubidou touwtjes.

 

Voorbeelden en ideeën 

Je Hier onder vind je nog een paar voorbeelden van creaties met de rechte knooptechniek.