Scoubidou rond knopen met 6

Met 3 Scoubidou touwtjes (6 uiteindes ) rond geknoopt krijg je een mooi effect. Met 6 uiteindes knopen moet je zorgen dat je de Scoubidou touwtjes mooi op volgorde vasthoudt en het schema goed volgt!

Kijk goed naar het schema en foto’s om te zien wat de bedoeling is.

Schema 3

Schema 2

Schema 3

Stap 1
Je kunt beginnen zonder knoop of met een lus. 

Stap 2
Je maakt lussen van de 4 tegenoverliggende, in dit geval de roze en blauwe Scoubidou touwtjes.
Met het roze touwtje 1 maak je een lus schuin naar beneden, zodat touwtje 1 aan de andere kant van het roze touwtje 2 komt.

Met het roze touwtje 2 maak je een lus schuin naar boven, zodat het rosz touwtje 2 aan de andere kant van touwtje 1 komt.

Stap 3
Nu ga je verder met de blauwe touwtjes van Scoubidou. Met het blauwe touwtjes 3 maak je een lus schuin naar beneden, zodat touwtje 3 aan de andere kant van het blauwe touwtje 4 komt. Met het blauwe touwtje 4 maak je een lus schuin naar boven zodat het blauwe touwtjes 4 aan de andere kant van touwtje 3 komt. (zie schema 2)

Stap 4
Vervolgens haal je het rode touwtje 5 over de blauwe uiteinde van touwtje 4 en door de blauwe lus van 3. Dan gaat het rode touwtje 5 over de rose uiteinde van het roze touwtje 2 en dan door de lus van het roze touwtje 1.
Met het rode touwtje 6 gaan we over de uiteinde van het rose touwtje 1, door de roze lus van touwtje 2. Dan gaat het rode touwtje 6 over de uiteinde van het blauwe touwtje 3 en dan door de blauwe lus van touwtje 4. (zie schema 3)

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Foto 5

Foto 6

Stap 5
Knoop nu door op dezelfde manier en er ontstaat een mooie rondgeknoopt van 6 uiteindes van Scoubidou touwtjes

Voorbeelden en ideeën

Hieronder zie je nog wat creaties zodat je wat inspiratie op kan doen, voor mooie sleutelhangers of mooie armbandjes. Met 6 scoubidou zijn de armbandjes wel wat dikker, maar zeker erg mooi.