Kumihimo met 8 draden rond vlechten

Met 8 touwtjes vlechten zijn er al veel verschillende mogelijkheden om te vlechten, rond, vierkant en plat, ieder patroon vormt een heel eigen koord. Op deze pagina leggen we 2 leuke patronen uit om ronde koordjes te vlechten.

Patroon 1: rond vlechten met 8 touwtjes

Met 8 draden rond vlechten is net zo simpel als met 4 draden, vooral patroon 1  is eigenlijk alleen maar een uitbreiding op de basis kumihimovlecht en ontstaat  er een mooi gedraaid bandje.

Je begint met de touwtjes op te spannen zoals op schema 1, kijk dan naar de schema’s  1 en 2 om het patroon te vlechten. Herhaal schema 1 en 2 totdat je koordje de gewenste lengte heeft gekregen.

Schema 1

Schema 2

Resultaat patroon 1

Patroon 2: rond vlechten met 8 touwtjes

Met patroon 2 ontstaat er een mooi rond gevlochten koordje dat een beetje hol van binnen is. Kijk goed naar schema 1 tot en met 4, hoe je de touwtjes moet vlechten.

Het resultaat van onderstaande schema’s zie je op de foto hiernaast.

Resultaat patroon 2

Schema 1

Schema 2

Schema 3

Schema 4

Voorbeelden en ideeën

Door met andere kleuren te werken of op een andere manier op te spannen op de disk, krijg je een heel ander effect. Hieronder zie je een aantal voorbeelden, span de kleuren op de disck zoals op het schema, en volg dan de schema’s van het patroon wat je wilt maken

Patroon 1

Resultaat patroon 1

Patroon 1

Resultaat patroon 1

Patroon 2

Resultaat patroon 2