Kumihimo met 6 draden vlechten

Met 6 draden kan je al een aantal verschillende patronen vlechten, zeer geschikt voor armbandjes, als je een wat dikker materiaal gebruikt.

Hieronder 3 mooie patronen met 6 touwtjes.

Patroon 1 met 6 draden

Dit patroon bestaat uit 2 schema’s, Span de draden op in de kleuren zoals jij ze wilt, en volg dan schema 1 en dan schema 2, herhaal dit om dit mooie bandje te vlechten. Houd de touwtjes tijdens het vlechten mooi strak en doe de draden na elke schema weer netjes op hun plats, omdat dit patroontje de neiging heeft te gaan draaien.
Dit bandje is gemaakt met satijn koord.

Schema 1

Schema 2

Foto resultaat patroon 1

Patroon 2 met 6 draden

Een ander patroontje met 6 touwtjes, deze wordt iets platter, dan patroon 1. Volg schema 1 en schema 2 en blijf dit herhalen.
Dit bandje is gemaakt met gedraaid viscose koord.

Schema 1

Schema 2

Foto resultaat patroon 2

Patroon 3 met 6 draden

Bij patroon 3 is het belangrijk, dat je bij schema 1 tussen de onderste touwtjes ruimte maakt om de touwtjes van boven er tussen te klemmen. Je schuift dan het linkse touwtje een plaatsje naar links, en het rechtse touwtje een plaatsje naar links.  Volg de schema’s 1 t/m 3 om het mooie resultaat te krijgen

Dit bandje is gemaakt met platte suede veters.
Let erop dat bij het vlechten met suede veters, de veters niet draaien tijdens het vlechten voor het mooiste effect.

Schema 1

Schema 2

Schema 3

Foto resultaat patroon 3

Voorbeelden en ideeën

Door met andere kleuren te werken of op een andere manier op te spannen op de disk, krijg je een heel ander effect. Hieronder zie je een aantal voorbeelden, span de kleuren op de disck zoals op het schema, en volg dan de schema’s van het patroon wat je wilt maken

Patroon 1

Foto resultaat patroon 1

met gedraaid viscose koord

Patroon 3

Foto resultaat patroon 3

met suede veters