Beginnen met Kumihimo vlechten

Wat heb je nodig om kumihimo te vlechten? Een kumihimo disc, koord of garen en een patroon. 

Om te beginnen met vlechten, bedenk je eerst wat je wil gaan vlechten, een armbandje, een sleutelhanger, een ketting of een andere toepassing, en met welk patroon, zodat je weet hoe lang de touwtjes moeten zijn en hoeveel touwtjes je nodig hebt. Bedenk dat met dikker koord er ook een dikker resultaat ontstaat. 

Leg de touwtjes dubbel als dit nodig (bijvoorbeeld voor een sleutelhanger of hanger aan je tas) en bind ze bij elkaar met dun ijzergaren of een dun elastiekje, ook kun je beginnen met een lusje, zodat je het aan je sleutelhanger kan hangen.

Voor een langer koord of armbandje leg je er een knoop in (foto 1) en spant ze op de kumihimo disc (foto 2).

Markeer 1 punt op de disc, die je altijd bovenaan houdt, zo voorkom je dat je halverwege niet meer weet wat de bovenkant is en dat het werkje altijd hetzelfde patroon houdt. Houd de gevlochten uiteinde mooi strak vast voor een gelijkmatig resultaat. 

Foto 1

Foto 2