Scoubidou fotolijstjes

Je kunt mooi fotolijstjes knopen met Scoubidou touwtjes of fotolijstjes versieren met scoubidou. Ze zijn niet moeilijk en voor iedereen al te maken, plak er een mooie foto van jezelf in, en je hebt een prachtig kado om  te geven.
Misschien voor Moederdag of Vaderdag, die vinden het altijd leuk, tenslotte zijn  de kado’s die je zelf maakt altijd de mooiste die je kan krijgen!!

Op deze pagina vind je een aantal ideeën om fotolijstjes te knopen of om zelf een fotolijstje te maken en met scoubidou te versieren,  natuurlijk kan je ook een fotolijstje versieren die je nog hebt liggen of bijvoorbeeld een goedkoop lijstje te kopen en die te versieren.

 

Fotolijstjes versierd met scoubidou

Voor deze 2 fotolijstjes heb je nodig:
Scoubidou touwtjes, schuimfoam of gekleurd stevig papier/karton , of een oud lijstje, mooie kralen en/of plaksteentjes

Geel fotolijstje 
Bij het gele fotolijstje knip je een mooie vorm en in het midden een rechthoek voor de foto. De foto plak je aan de achterkant op het foam. Voor dit lijstje heb je 4 geknoopte Scoubidou nodig. Plak deze mooi om de foto. Daarna versier je het lijstje met foamhartjes en stras steentjes.

Rood fotolijstje

Bij het rode fotolijstje neem je een rechthoekig stukje foam en plak daar de foto op. Knoop nu weer 4 Scoubidou en plak die op het foam, bijvoorbeeld schuin en versier de hoekjes van het foam versierd met vrolijke kralen

Blauwe fotolijstje
Het blauwe fotolijstje met de roze slingerrand is ook heel gemakkelijk te maken, maar ziet er wel erg mooi uit. Neem hiervoor 4 (blauwe) Scoubidou touwtjes in dezelfde kleur en een met een andere mooie kleur (roze).

Begin nu met een grote knoop te maken en knoop met 4 recht. Na de eerste knoop leg je het roze touwtje onder de knoop voor je hem strak trekt. Nu zit hij vast. Met dit roze touwtje knoop je niet, maar deze steek je om de 5 knopen door de knoop naar de andere kant.

Als de touwtjes op zijn trek je de laatste knoop strak aan en knip je de uiteindes kort af. Haal de grote knoop in het begin er weer uit en knip ook deze kort af.

Plak nu de uiteindes aan elkaar en plak op de achterkant een stuk stevig papier/karton.

Nu kun je er een foto in doen en heb je een geweldig kado om te geven!